Vy se ptáte, my odpovídáme na vše co Vás zajímá

Úvod / Poradna
1000 znaků zbývá

Dotazy a odpovědi


Labioplastika

Dobrý den,
nechala jsem si dělat labioplastiku s maximální minimalizaci “malých” stydkých pysku (kvůli komplexu). Od té doby trpím častými záněty po koupání na koupališti a snadným prochladnutím. Asi 2-4 do roka mám léky (i antibiotika) na zánět dělohy, infekci močových cest nebo kvasinky... dříve jsem na to vůbec netrpěla.

Je možné ze stydké pysky mají vlastně chránit a při jejich odstranění jsem více náchylná k všemožným bakteriím? Jestli to tak je, tak mě na to nikdo neupozornil, čehož dost lituji. Snad to pomůže dalším při rozmyšleni. Co byste v tomto případě prosím doporučili? Dá se něco vlastně dělat?

Děkuji předem.

Dobrý den,
podstatná redukce malých stydkých pysků, případně jejich chybění není s velkou pravděpodobností příčinou Vašich obtíží. Studie, které se zabývaly tímto stavem vzniklým jak operací tak vývojově, neprokázaly zvýšenou incidenci zánětů pochvy, či dalších částí pohlavního ústrojí.

Je možné, že v rámci hojení došlo k zánětu pochvy. Pochva je náchylná k zánětům a je zde dosti velká tendence ke vzniku zánětu chronického, který se velmi obtížně léčí. Ve Vašem případě bych doporučil dlouhodobou léčbu, aby se obnovila poševní imunita.


Neustupující otok nebo nepodařená liposukce břicha

Dobrý den,
7 týdnů po liposukci břicha, klasická metoda v anestezii, odsáto 750ml... bohužel jsem větší, než kdy předtím... bandáž 24h, po 6 týdnech přes den ano, na noc sundávám, válečkuji, jím pilule na odvodnění.... (foto přikládám)... Mám pocit, že se něco nepovedlo:-( Nebo je stále brzy na soudy?

Děkuji všem za čas věnovaný mému dotazu.

Dobrý den,
odstup od zákroku je ještě velmi krátký na to, aby se dal hodnotit konečný výsledek.

Minimální doba na posouzení výsledku je mezi 3 - 6 měsícem od doby provedení zákroku.


Kvasinková infekce po labioplastice

Dobrý den,
můžou se po pár letech po labioplastice objevit kvasinkové infekce? Je mozné, že to tomu tělu nemusí sedět, že se ty malé stydké pysky odstranily?

Děkuji

Dobrý den,
s velkou pravděpodobností ne, pokud by výše uvedený zákrok byl příčinou, potíže by se objevily podstatně dříve.


Jakou liposukci vybrat?

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jakou liposukci je pro mě nejvhodnější dle fotek mých postav. Jsem po 2 vaginálním porodu. Před dětmi jsem měla ploché bříško a nyní mám těhotenské, a to mě hodně trápí :( Poradí mi někdo prozatím podle fotek?
Přemýšlím nad liposlim nebo abdominoplastikou, ale mám vysoký práh bolesti a mám doma 2 děti (3,5 roku a 1,3roky). Co byste mi doporučili? Anebo nějak s něčím zkombinovat?

Dobrý den.
ve Vašem případě je nezbytná osobní konzultace k posouzení stavu břišní stěny. Teprve poté lze navrhnout nejvhodnější typ zákroku.

U nás na Arte disponujeme jak přístrojem Slim Lipo pro laserem asistovanou liposukci tak přístrojem Vaser pro ultrazvukem asistovanou liposukci, každý tento přístroj má svoje využití pro nejefektivnější zbavení se tuku a tvarování postavy.


Nezdařená labioplastika

Před třemi týdny jsem absolvovala labioplastiku. Již nyní vím, že je velice nezdařená. Měla jsem problém s asymetrií. Větší z labii jsem měla navíc rozdělen na dva listy, který začínal u vrchu klitorisu. S hojením jsem neměla žádný problém. Po pěti dnech jsem byla na kontrole a doktor mi řekl, že jsem zahojená.
Prosím lékaře o reakci. Jsem velice nespokojená. Sice mi zmizel přesah, ale vizuálně to vypadá hrozně. Navíc mi na jedné straně zasáhl do klitorisu, což je bolestivé.

Dobrý den,
vzhledem ke krátkému odstupu od operace nelze výsledek hodnotit. Buďte trpělivá, hojení bude probíhat ještě několik týdnů (cca.4-6), teprve poté bych doporučil kontrolu u operatéra a zhodnocení stavu.

Nyní je operační pole ve fázi hojení, proto je i vzhled "trochu dramatický a znepokojivý", ale vydržte. Chce to čas.


Lyžařská helma po dysportu

Dobrý den,
v úterý jsem byla na aplikaci dysportu oblast čela. Chtěla bych se zeptat, jestli v pátek tj 3. den po aplikaci si mohu nasadit lyžařskou helmu?

Dobrý den,
je to již možné, pouze bych doporučil nevystavovat exponované oblasti dlouho slunečnímu svitu.


Liposukce podbradku - rozestup od liposukce stehen

Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně časového rozestupu od liposukcí. Nedávno jsem podstoupila liposukci vnitřních stehen a měla bych ještě zájem o liposukci podbradku. Zajímá mě, jaký časový rozestup musím mít mezi těmito dvěma zákroky a kdy teoreticky mohu podstoupit lipo podbradku. Děkuji

.

Dobrý den,
záleží na typu výkonu, zda se jednalo o lokální anestezii nebo celkovou narkózu, a dále zda příští výkon bude v lokální anestezii nebo celkové narkóze. Jestliže by byly oba prováděny v lokální anestezii a bez komplikací, je možné výkony podstoupit. Liposukci podbradku v podstatě za týden.

U nás provádíme liposukci jak Slim lipo tak Vaser. Lékař vždy vyhodnotí vhodnější metodu. U liposukce podbradku bychom spíše doporučovali laserem asistovanou liposukci Slimlipo. Na jiné oblasti, jako je například břicho, se výborně hodí ultrazvukem asistovaná liposukce Vaser.


Zatvrdlá místo po liposukci podbradku

Dobrý den,
před měsícem jsem byla na liposukci podbradku, po dvou týdnech od operace se mi udělala zatvrdlá místa. Samozřejmě provádějícím panem doktorem mi informace o vytvoření zatvrdlin sdělena byla. Chtěla sem se spíše zeptat, zda je normální po takovéto době stále zatvrdlinky mít. Také mi bylo řečeno, že zatvrdlá místa masírovat nemám, tak to nedělám. Tady na stránkách jsem se ale zase na druhou stranu dočetla, že se masírování doporučuje. Tak jestli náhodou nemám začít. Kompresní prádlo stále nosím podle pokynů.

Dobrý den,
po liposukci podbradku jsou zcela standartní zatvrdlejší místa, doporučujeme aplikovat silikonový krém na místo vpichu v kombinaci s velmi jemnými tlakovými masážemi například Liotonem nebo Reparilem nejdříve však týden po extrakci stehů. Zatvrdlá místa se sama časem vstřebají.

Mějte trpělivost.


Jizva po QuickLiftu

Dobrý den,
jak dlouho trvá rekonvalescence po Faceliftingu Macs lift a nebo Quiklift a je vidět jizva? Nosím ráda vyčesaný culík.
.

Děkuji Alice 46 let Plzeň

Dobrý den,
tyto nejmodernější vertikální metody Faceliftingů jsou již tak dokonale vypracované techniky, že rekonvalescence je pouze týden až 10 dní. Jizvy se vůbec obávat nemusíte po asi 2 měsících je zcela neviditelná, protože je z velké části schovaná ve vlasové části a za ušním výběžkem (tragem).

Tyto nejmodernější metody liftingů zcela nahradily klasické liiftingy v plné narkóze, kdy před uchem zůstávala dlouhou dobu jizva a rekonvalescence byla až měsíc a výsledkem byl starý obličej s vytaženou kůží.

Oproti tomu Macs lift a QuickLift mají velice přirozený, ale přitom výrazný efekt omlazení na dlouhou dobu. Tyto liftingy dnes již podstupují i mladší klientky ve věku okolo 45 let i méně, protože chtějí vypadat a cítit se mladě a svěže na dlouhou dobu.

Děkuji a zdraví Arte Clinic


Rozdíly mezi typy liftingů

Dobrý den,
jaký je rozdíl mezi Quick lift nebo Macs liftem a Serdev sutureliftem?

Děkuji Alena

Dobrý den,
obecně lze říci, že metoda Serdev suture lift je výhodná pro klientelu, kdo si nemůže dovolit rekonvalescenci, požaduje okamžité výrazné omlazení,ale nechce aby byl vidět jakýkoliv zákrok. Hodí se pro klientelu, kde pokles a projev stárnutí není ještě tak výrazný a je třeba vyhladit a odstranit prvotní nebo střední pokles a povadlost v obličeji. Serdev suture lift má minimální nebo téměř nulovou rekonvalescenci, kdy je třeba mít klidovější režim ,ale ihned vypadáte výrazně mladší. Ukotvení je schováno ve vlasech ve spánkové oblasti nebo za ušním lalůčkem.Po zákroku ihned druhý den můžete pokračovat v běžných denních činnostech, ihned po výkonu dochází k výraznému efektu omlazení tváře a efekt vydží dle věku ( čím mladší pacient tím déle efekt liftingu vydrží ). Všeobecně lze říci, že lifting kůže budete pozotovat asi 2 až 3 roky..Ideální věk pro Serdev suture lift je asi 38 až 48 let. Dle genetického projevu stárnutí nebo i v mladším věku, kde je třeba korigovat nesprávné proporce tváře - jako špatná pozice obočí, prvotní projev poklesu horního víčka nebo již méně výrazně definovaná čelistní oblast, začínající "syslíky" apod.

Oproti tomu Quick lift a Macs lift ( unikátní techniky vertikálního liftingu) je určen pro klientelu se středním i pokročilým a viditelným poklesem a výraznějším projevem stárnutí kůže a většími kožními nadbytky. Rekonvalescence je v porovnání s benefefity atrvanlivostí velmi krátká asi týden až 10 dní. Dojde k výraznému přitom přirozenému omlazení tváře. Efekt Vám vydrží 7 až 10 let ,ale i po 10 letech budete vypadat lépe než před zákrokem.

Oba dva typy liftingu se provádějí v lokální anestezii, bezbolestně .

Po Serdev suture lift můžete sama řídit auto , po Macs a Quick lift je třeba si zajistit odvoz.

Samotný výkon Serdev suture lift trvá asi 45 minut až hodinu oproti tomu Macs Lift Quick lift trvá asi 2.5 hodiny.

Oba typy liftingu mají široké uplatnění, Serdev Surure lift pro nulovou rekonvalescenci a protože i mladší klienti nechtějí čekat až pokles tváře bude výrazný , chtějí vypadat mladě a svěže okamžitě. Klientele, komu nevadí týdenní rekonvalescence a požaduje efekt přirozeného omlazení, který vydrží dlouhodobě bude více bude vyhovovat a odpovídat představám o omlazení Macs lift nebo Quick lift.

MUDr.Ventruba a MUDr.Šín


Lifting obličeje

Dobrý den,
zvažuji omlazení obličeje metodou prof. Serdeva lze ji doporučit i mě, je mi 51 let.
.

Děkuji za odpověď

Dobrý den,
každý obličej stárne jinak a má jiné problémové partie, každá tvář je individuální, proto je třeba použít správnou techniku k dosažení přirozeného omlazení a dosažení atraktivnosti tváře. Filozofií Serdev suture lift je výrazný výsedek přirozeného omlazení bez rekonvalescence. Je vhodný i pro klintky ve Vašem věku a pro všechny, kdo požaduje okamžitý výsledek bez nutnosti pooperačního léčení. Na druhou stranu tato nulová rekonvalescence je poplatná kratší době efektu liftingu asi 2 roky oproti Macs liftu nebo QuickLiftu, který vydrží asi 7 let.

Výkon Serdev suture lift je uschován ve spánkové oblasti ve vlasové části, tím dojde k liftingu vrchní a střední části tváře. Umístěním za ušním lalůček, dojde k vyzvednutí pokožky čelistní oblasti tedy spodní části tváře. Jedna lokalita v podstatě podporuje lifting druhé lokality. Tím dojde ke komlexnímu omlazení celého obličeje a vrchní části krku.

Obecně lze říci, že obě techniky liftingů jak Serdev suture lift tak Facelift ( QuickLift a Macslift ) jsou ambulantní a probíhají v lokální anestezii. Serdev suture Lift i Macs Lift (Quick Lift) mají výrazný efekt omlazení i zkrášlení tváře,ale rozdíl je ,že technika Serdev suture Lift má velice mírnou rekonvalescenci, k běžným činnostem se můžete vrátit již druhý den . Navíc není na první pohled zjevný žádný podstoupený zákrok ,ale přitom výrazné omlazení tváře, avšak vydrží asi 2 roky, tedy kratší dobu než druhá popisovaná metoda.

Macs Lift (Quick Lift) vydrží asi 7 let a rekonvalescence je 1 týden až 10 dnů, poté se lze vrátiti do běžného života. Používáme tkáňové lepidlo a speciální sérum s Vaší vlastní plazmou, což umožní rychlejší hojení a rekonvalescenci.

Pokud máte zájem o bližší informace o výhodách těchto typů liftingů, můžete nás kontaktovat na tel. 773 334 128.

Děkuji a zdraví Arte Clinic


Rekonvalescence po liftingu

Prosím vás,
jak dlouho po Serdev obličeje trvá rekonvalescence? Je to pak asi dlouho hodně nateklý, že? Já už si nevím rady, hyaluronka vydrží 6 měsíců, pak je to opět děs, běs. Potřebuji něco trvalejšího, ale mám z toho strach.

Děkuji. Alice, Brno.

Dobrý den,
rekonvalescence je rychlá, je zapotřebí asi 2 dny klidovější režim. Otok po výkonu nastoupá, ale je schován ve vlasové části hlavy a za uchem tedy Vy zákrok "cítíte" ale není vůbec žádný zákrok vidět.

Tedy není na Vás, kromě výrazného omlazení, vidět žádný operační výkon.

Strach mít nemusíte, zákrok je v lokální anestezii,tedy bezbolestný a po výkonu odcházíte domů. Druhý den si můžete umýt vlasy a pokračovat v denních činnostech jen v klidovějším režimu (vynechat na pár dní cvičení apod.)

Pokud požadujete něco trvalejšího dopororučuji MACS Lifting. Jedná se o miniinvazivní Facelifting s dlouhodobou trvanlivostí. Jizev se bát nemusíte vše je "šikovně" schováno ve vlasové části a za tragem (ušní výběžek) a rekonvalescence je krátká asi týden. Pokud si nasadíte 2 dny před výkonem Arscin (lék proti otokům) otok bude minimální a modřiny u tohoto typu liftingu nebývají.

Pokud máte čas, přijdte na bezplatnou nezávaznou konzultaci. Můžete nám zavolat na tel. 773 832 011

Děkuji a zdraví Děkuji a zdraví MUDr. Ventruba a MUDr.Šín.


Věk

Dobrý den,
je mi 41 let a zajímá mne, jestli je u mne možné v tomto věku ještě provést liposukci břicha a boků.

Děkuji za odpověď. R

Dobrý den,
pokud jste v dobre zdravotní kondici, pak samozřejmě ano. Liposukci provádíme, pokud je dobře indikována, i u mnohem starších klientů.

Pokud máte jakýkoliv jiný dotaz využijte formulář na konci stránky nebo nás kontaktujte na tel. 773 334 128.

Děkuji a zdraví Vás MUDr.Ventruba


Nítě

Dobrý den, jedná se o niťě nebo mezoniťe?
Děkuji za odpověd

H.

Dobrý den,
v poslední době se vyskytlo mnoho variant "niťových a mezoniťových liftingů". Všechny tyto typy niťových liftingů jsou založeny na zavádění vláken do podkoží.

Tyto vlákna dočasně vyzvednou kůži, ale nemohou vyřešit nadbytečnou kůži a uvolněnou tkáň a nemohou dodat chybějící objem. Na naší klinice jsme bohužel viděli po niťovém liftingů více zklamaných klientek než spokojených.

Proto my tyto typy niťových liftingů neděláme. Jediný "niťový lifting", který má podle nás smysl je Serdev suture lift, protože se vláknem kůže kotví do stabilní struktury a díky tomuto pevnému ukotvení efekt liftingu vydrží alespoň 2 roky a přitom je výrazný a přirozený, přesto se spíše hodí pro mladší klientelu, kde povislost kůže je mírná nebo střední.

Nebo pro všechny, kdo odmítají rekonvalescenci. Tento typ liftingu Vás nevyřadí z běžných denních čiností.

Proto lifting po mezoniťích nebo niťich se snad ani nemůže nazývat litingem, ale snad zpevněním nebo rejuvenací. Od mezoniťí nebo niťí všeobecně nelze očekávat nějak výrazný lifting nebo trvanvivost. Mezoniťe nebo niťové "liftingy" jsou spíše určeny mladší klientele bez viditelné povislosti kůže, tedy spíše jako jakási prevence".

Zdraví Arte Clinic


Dotaz

Zvažuji podstoupit face lifting a asi i operaci spodních víček.
Dočetla jsem se o Vašich metodách. Bojím se klasické operace kvůli jizvám. Kdy je k Vám možno se objednat?

Děkuji. V

Dobrý den,
prosím zavoleje nám na telefon 773 334 128 a objednejte se na konzultaci Termíny na konzultace máme velmi krátké. Konzultace je zdarma.

Pokud to k nám máte daleko, můžete nám poslat přes formulář Vaši fotku a naši lékaři posoudí vhodnost zákroku. Pak se můžete objednat rovnou na zákrok. Krevní testy ( pokud jsou třeba ) provedeme před zákrokem na klinice.

Facelifting je možno podstoupit i s plastickou operací spodních víček.

Jizev se bát nemusíte v obasti očí je jizva schovaná v linii řas a do 2 měsíců bude neviditelná.

Po faceliftingu metodou QuickLift nebo Macs lift je řez veden ve vlasové části a v přirozené rýze ucha a za ušním výběžkem (tragem). Jizva bude asi za 2 měsíce neviditelná.

Do té doby ji lze výborně maskovat běžným make upem. Podívejte se na foto v metodě Quicklift.

Děkuje a zdraví Arte Clinic


Nenašli jste odpověď na Vaši otázku? Nechcete čekat na odpověď?

Objednejte se na nezávaznou konzultaci

Je zcela zbytečné, abyste se s jakýmkoliv estetickým problémem trápili. U nás se Vás vždy ujme nejkompetentnější člen našeho týmu.

Preferujete-li osobní kontakt, neváhejte a kontaktujte nás na telefonním čísle +420 773 334 128. Přímo a bez ostychu se nás zeptejte na vše co Vás zajímá. Nebo si dohodněte osobní, zcela nezávaznou návštěvu naší kliniky.

Je-li pro Vás ale příjemnější online komunikace, vyplňte prosím následující formulář. Chcete-li, můžete přiložit i foto Vašeho problému. O to lépe Vám budeme schopni pomoci.

1000 znaků zbývá
Přidat foto
Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním vašich osobních údajů.

Děkujeme Vám za důvěru, kterou nám dáváte vyplněním tohoto formuláře. K Vašim osobním údajům budeme přistupovat nejen v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů, ale zejména v souladu s lékařským tajemstvím.

Proč si vybrat kliniku plastické a estetické chirurgie Arte

konzultace uvažovaných plastických operací zdarma

Konzultace zdarma

Nezávazná osobní, telefonická nebo online konzultace ZDARMA.
Nadstandardní péče

Nadstandardní péče

Požíváme tkáňové lepidlo pro rychlé hojení a nejkvalitnější stahovací prádlo.
Plastický chirurg k dospozici na telefonu

Lékař na telefonu

Naši lékaři jsou pro Vás k dispozici 24 hodin denně 7 dní v týdnu.
Vlastní bezúročný splátkový program

Dostupná cena

Naše ceny patří mezi nejlepší nabídky na trhu estetické chirurgie.
Komplexní pozákroková péče včetně ubytování zdarma

Pozákroková péče

Pravidelně školený zdravotní personál, nejmodernější pozákroková péče.
Vysoká spokojenost klientů Arte Clinic

Vysoká spokojenost

97% našich klientů by se k nám vrátilo nebo by nás doporučilo.